DOBRODOŠLI NA SAJT VLADIMIRA LABATA ROVNJEVA

Video

Svečulni tragovi svetlosti

 

Promocija knjige "Svečulni tragovi svetlosti" u Novom Sadu

 

Promocija knjige "Svečulni tragovi svetlosti" u Beogradu

 

Predgovor za film, muziku i knjigu "Svečulni tragovi svetlosti"

Na našoj Planeti, prostorno-vremensko-ograničenoj tački Univerzuma, milijardama godina odigravaju se evolutivni procesi stvaranja, razvoja, sazrevanja i transformacije svetlosti kroz materiju (ljudi, životinje, biljke, kristali itd.). Svi ovi procesi su ideje iz svetlosti. One su i danas prisutne u nama i oko nas, i daju nam mogućnost da se stvore čitavi sistemi duhovnih i naučnih verovanja i simbola, preko kojih naša sadašnja civilizacija egzistira, koristeći svoj Um u proseku 8%.

 

Upravo zbog ovog razloga, zvanična nauka i religije raznih konfesija ne pronalaze uvek put do istine iz svetlosti koja je često drugačija od one istine koju potvrđuju zvanični rezultati nauke. Ovo se dešava zbog onih 92% neiskoršćenosti našeg Uma koji je uspavan i živi u pasivnom stanju bez komunikacije sa svim dimenzijama postojanja u okruženju i u Univerzumu.

 

Film pred vama aktivira Um svetlosti u čoveku, zaigrava ritam i zvuk novih komunikacija u vaseljensko-božijoj prastaroj ideji o čoveku, i daje mogućnost da se zapitamo kolika je istina u nama koja željno čeka svoje novo buđenje u svesti duhovnog i svetovnog. Zvukovno-svetlosne celine onostranog prodiru u čulni život našeg okruženja, stvaraju nove oblike putem čoveka i njegovih naprednih tehnologija, znanja, iskustva, naučnih principa i raznih verovanja. U tim čovekovim traganjima, za nekom svojom istinom, ostaje uvek ne dorečeno, šta je to što upravlja, stvara, razvija i razgrađuje materijalno vidljivi svet Univerzuma.

 

Čežnja nauke i mnogih religija da božansko dokažu, prisvoje ili preprave, obično se završava rezultatom kao kad bi buldožerom spremali staklarsku radnju.

 

Kad koristimo samo čulni Um, najdalje smo od istine, jer ga koristimo ograničeno, uzimajući samo znanja i iskustva iz prošlosti geo-centričnog sistema naše planete. Kad koristimo svečulni Um, tada počinjemo da koristimo osećanja u bezvremeno-bezprostornom sistemu, koji je u stalnoj dinamici promena Univerzuma. Tu se u spektru božanskih svetlosti prepliću sve istine, pitanja i odgovori u svakom trenutku, prošlog, sadašnjeg i budućeg.

 

Muzika i kadrovi sa skulpturama koji su sadržaj ove projekcije uvode nas u materijalni svet oblika razumnog, koji je nastao iz onostranog u svečulnom stanju svesti. Akustične skulpture stvorene na ovaj način pomožu da se sa zvukom prodre u bezvremeno-bezprostornu svetlosnu 13. dimenziju. Sadržaj ovih zvučnih celina dao mi je mnoge odgovore i pomogao da načinim mnoga činodejstva za sebe i okruženje, od kojih sam ponekad i sam bio iznenađen.

 

Prikazani odnos između onostranog-svečulnog i mog čulnog okruženja ne namerava da nekog uči, ne zahteva ništa, ne prorokuje, ne obavezuje, ali postavlja mnoga pitanja: da li možemo putem ovakvih i sličnih zvučnih svetlosnih formi pronaći svoj put u svoje nepoznato ili stvoriti novi oblik komunikacije kroz materijalni svet opipljivih oblika i prodreti u večnu istinu svetlosnog i božanskog.

 

Vladimir Labat Rovnjev

 

Skraćeni film o skulpturama, animaciji, koncertima i knjizi